Ännu ett grönt förslag från kommissionen, tack!


…så kan man sammanfatta läsarreaktionerna i SvD efter att tidningen skrivit om snurrigt hanterande av flygspriten. Beställer du sprit på din hemresa på en charter så tas spriten från ett svenskt lager, packas i slutna påsar och transporteras i container till resmålet. Där kvitteras varorna ut av ett lokalt företag som betalar det landets alkoholskatt för varorna och så får du med dig spriten hem till Sverige.

Spritlassen gör planen tyngre och därmed ökar utsläppen. Orsaken till systemet är EU:s skatte- och tullregler. Artikeln har engagerat SvD:s läsare som helt rätt undrar ”Hur svårt ska det vara” och ”Låt folk köpa vid ankomsten”.

Här kan EU-kommissionen komma med ett populärt och grönt förslag, att ändra på reglerna så att spriten kan hämtas ut vid hemkomsten. Minskad byråkrati (red tape) och gröna frågor har ju varit Barrosokommissionens profilområden, så varför inte så här under sista året av mandattiden komma med ännu ett förslag?

(PO)

2 tankar om “Ännu ett grönt förslag från kommissionen, tack!

  1. Djävligt korkat förslag ” spriten kan hämtas ut vid hemkomsten”.
    Dutyfree shopen skall var öppen vid hemkomsten så att man kan handla. Så funkar det i Turkiet (Europas muslimska land!),varför skulla det vara så svårt att förstå för europeiska politiker?
    Tack och lov att jag utvandrat till Turkiet så man slipper idioter till politiker i Sverige och övriga EU!

  2. Pingback: Parlamentariker tycker som EUbloggen « Eubloggen

Kommentarer är stängda.