Kd drömmer om ett ja från Alf Svensson


I mitten av oktober ska kristdemokraterna spika sin lista till Europaparlamentet och just nu finns inte Alf Svensson med i provval och process. Den gamle partiledaren får betraktas som drömkandidaten för partiet, som med sin erfarenhet och ålder skulle kunna lyfta både Europadebatten och partiet. Kristdemokraterna fick ett mandat i valet 2004 och sedan ett gratismandat i och med Lars Wohlins avhopp från junilistan.

Med Alf Svensson som första namn skulle ett mandat kunna försvaras, och kanske minst ett till erövras. Problemet är dock att han sagt nej i början av juni som flera medier rapporterat om. Trots det finns det flera i partiet som fortfarande hoppas på en omsvängning, att om partiet ber Alf Svensson om att ta första platsen så kommer han ändå att dyka upp i topp.

För valrörelsens vitalitet och valdeltagandet vore det bra om Alf tackade ja, även om de andra partierna håller tummarna för fortsatt nej. Även om 70 år är gammalt i svensk politik så finns det flera ledamöter som är över 70 i Europaparlamentet, ja till och med över 80 år.

(PO)

Annonser