Malmström firar ett år som kommissionär


Cecilia Malmström har den 10:e februari suttit ett år som EU-kommissionär med ansvar för inrikesportföljen, en politiskt minerad dossier med migrationsfrågor och integritetsfrågor i form av datalagring. Ämnesområden som en stark och stridbar liberal kunnat driva på ett sätt i Europaparlamentet, men som inte är helt lätt när det ska balanseras med 27 medlemsländer av olika politiska kulörer.

SvD:s Teresa Küchler  har bett olika bedömare i Bryssel betygsätta Malmström (ej publicerad på nätet ännu) och där får hon på en sexgradig skala två tvåor och en fyra trots nomineringen som årets kommissionär i höstas. Malmström får kritik för att ha inte höjt sin egen stämma utan mest blivit medlemsländernas talesperson. Hon anses inte heller ha synts så mycket, något som EUbloggen skrev om efter genomgången från itsyourparliament.eu.

Däremot visade genomgången från itsyourparliament.eu att Malmström varit aktiv med lagärenden. Malmström själv anser att året ”varit väldigt intensivt, och kanske ett tuffare debattklimat än förväntat” skriver hon i ett pressmeddelande. Mest stolt över hon över att rekordsnabbt fått igenom lagförslaget om människohandel.

På sin blogg har Cecilia Malmström gjort en årskrönika över sitt första år, en minst sagt intensiv start. För 2011 listar hon att året kommer att handla om asylfrågor, jaga pengarna hos den organiserade brottsligheten och hos terrorister och försöka få till en global ansats i migrationspolitiken.

Kanske blir det fler pressmeddelanden och en större synlighet för Malmström under 2011?

(PO)

2 tankar om “Malmström firar ett år som kommissionär

  1. Pingback: Tiden flyger « Stenskott

  2. Pingback: Artikel i SvD efterlyses | Eubloggen

Kommentarer är stängda.