Regionalpolitiken har gjort en vända i ministerrådet


EU-kommissionens sammanhållningsrapport från i november som EUbloggen i tidigare blogginlägg uppmärksammat var under måndagen en fråga för ministerrådet (allmänna rådet, dvs EU-minister Birgitta Ohlsson (FP)).

Rådsslutsatserna om sammanhållningspolitiken hittar du här. På det här stadiet är det ganska allmänt hållna ramar, synpunkter på rapporten är underlag för EU-kommissionens ”skarpa” lagstiftningsförslag som väntas till sommaren.

Rådet konstaterade bland annat man vill se mer diskussioner kring de här punkerna:

  • Skapandet av ett kontrakt för partnerskap när det gäller utveckling och investeringar som matchar prioriteringarna i EU2020-målen för jobb och tillväxt.
  • Lista med prioriteringar som EU och nationella insatser ska fokusera på.
  • Villkor och incitament

Eftersom djävulen bor i detaljer och det handlar om pengar kan man räkna med att diskussionen tar fart på allvar när EU-kommissionen kommer med förslaget på utformning av regionalpolitiken och sedan när det långtidsbudgeten ska diskuteras.

(PO)

Annonser

One thought on “Regionalpolitiken har gjort en vända i ministerrådet

  1. Det ska bli intressant att se hur det gar med extrapengarna till NSPA-omradet (i Sverige de 4 nordligaste lanen). Hatt var valdigt tydlig med att det ar en prioritering fran svensk sida att de ska vara kvar aven 2014-2020. En betydligt mer pragmatisk hallning den har gangen alltsa.

Kommentarer inaktiverade.