EU-dignitärer inget för Kungahusen


Att EU-skeptikerna är starka i Storbritannien är ingen överraskning. Med tanke på att det moraliska kompassen var lite si och så på inbjudningslistan till tronföljarbröllopet i fredags så är det svårt att inte se att det var en markering från det brittiska hovet att inte bjuda in någon av EU:s höjdare. Så EU-presidenten, kommissionens ordförande och talmannen för Europaparlamentet fick vackert sitta hemma. Inte ens Lady Ashton, EU:s höge representant för utrikesfrågor, fick någon inbjudan. En ladytitel räcker inte om man har ett EU-jobb. Dessutom har den engelska drottningen luftat kritik mot EU:s utvidgning. Enligt Daily Telegraph ska drottning Elisabeth II ha konstaterat på julparty att EU har blivit alldeles för stort med 28 länder… När någon påpekade att medlemsantalet bara var 27 (även om Kroatien snart kan vara medlemmar) men att Turkiet skulle kunna bli medlem 28 konstaterade drottningen ”Åh, vi vill inte att Turkiet blir medlemmar på mycket, mycket länge.”

Det ska kanske tilläggas att det svenska hovet inte heller hade fått in EU i protokollet på inbjudningarna till Victoria och Daniels bröllop. Det verkar som att ingen på Hovens protokollavdelningen riktigt har hängt med i den politiska utvecklingen de senaste tjugo åren…

(PO)

Annonser

One thought on “EU-dignitärer inget för Kungahusen

  1. Eller så kan det vara så att både kungabröllop och EU är så världsfrånvända att de båda saknar förankring i verkligheten och därför inte kan bekräfta varandras existens.

    EUs ambitioner att ena Europa under en ledare är ju ett direkt hot mot monarkins ställning. Inte skulle väl du bjuda in dina fiender till ditt bröllop?

    Ha det gott!

Kommentarer inaktiverade.