Nu väntar vi på Le Pen


Ännu har inte den mest högerextrema gruppen, EAF, gått i mål med att bilda partigrupp. Man har till i morgon på sig för att ha chansen att del av årets utdelningar av pengar och poster (men gruppen kan bildas när som helst).

Om EAF inte skulle bildas är det en prestigeförlust för Front National och Marine Le Pen. Fem partier har varit klara sedan länge. Ett sjätte är på väg in och en sjunde ledamot behövs för att få ihop partigruppen (som dock blir väldigt bräcklig och extremt känslig för avhopp). Om EAF går i mål är mitt tips att gruppen får följande sammansättning:

EAF, klara:

FRANKRIKE: Front National 24 ledamöter

ÖSTERRIKE: Frihetspartiet (FPÖ) 4 ledamöter

BELGIEN: Vlaams Belang 1 ledamot

ITALIEN: Lega Nord 5 ledamöter

NEDERLÄNDERNA: Frihetspartiet (PVV) 4 ledamöter

EAF, på väg in:

POLEN: Kongresspartiet Nya Rättigheter (Kongres Nowej Prawicy) 4 ledamöter. (INTE TILLKÄNNAGIVET, men ihärdiga rykten från flera källor gör gällande att det är så även om det ryktas om friktion mellan Wilders PVV och polackerna)

EAF, möjlig sista pusselbit:

BULGARIEN Angel Dzhambazki, Bulgarien utan Censur, har till skillnad från sin partikamrat inte gått med i ECR utan uppges vara möjlig för EAF. TILLÄGG: Som Martin Kinnunen, SD, mycket riktigt påpekar så tillhör inte Dzahambazki egentligen Bulgarien utan Censur, hans tillhörighet är partiet VMRO (Bulgariens Nationella Rörelse) som ingick i en valteknisk samverkan med Bulgarien utan Censur (BWC).

Räkna med att det kommer ett besked under dagen eller senast i morgon bitti. Mitt tips när jag skrev om fulspelet som var att vänta på höger om högerkanten var att samtliga grupper skulle bildas. 

Läs mer här.

EAF försökte också bäsa förväntningarna i Le Figaro för några dagar sedan.

(PO)

En tanke på “Nu väntar vi på Le Pen

  1. Pingback: FLASH: Wilders: ”Inte nu men sen” | Eubloggen

Kommentarer är stängda.