Skriver i GD: ”…be om problem med politikerförakt”


Klicka på bilden för att läsa texten hos Gefle Dagblad.

Klicka på bilden för att läsa texten hos Gefle Dagblad.

Medverkar som kolumnist i Gefle Dagblad och skriver om partiernas osynliggörande av EU i valmanifesten. Krönikan utgår från EUbloggens sammanställning och där levererar jag en bredsida mot svensk partipolitik av idag:

”Att inte prata om hur EU-politiken kan påverkas eller påverkar oss är att be om problem med politikerförakt. När medborgarna får en känsla av att det finns frågor som partierna döljer urholkas förtroendet som den representativa demokratin bygger på. Samtidigt kan det vara så illa ställt att kompetensen hos de politiska partierna idag är så låg att de som vill ha din röst på valdagen inte förstår bättre hur det faktiskt fungerar.”

Läs hela texten här.

Läs en sammanställning av valmanifestgranskningen med reaktioner och analys från statsvetare här.

(PO)

 

2 tankar om “Skriver i GD: ”…be om problem med politikerförakt”

  1. Såg igår tevedebatten mellan statsministerkandidaterna Löfven och Reinfeldt. Såvitt jag förstod nämndes inte EU eller europeiska frågor och politik en enda gång. F.ö. inte heller världsläget i stort annat än mycket indirekt.

    Sverige är en alldeles egenplanet, strax bortom PLuto med undantag för Bildt som en interplanetär meteorit som kan slå ner var som helst.

  2. Pingback: Sista minuten valinformation | EUbloggen

Kommentarer är stängda.