Uppförsbacke för Hill


Up-Hill for Jonathan Foto © European Union 2014 - EP

Up-Hill for Jonathan Foto © European Union 2014 – EP

Ekonomiutskottet skickar Jonathan Hill till andra chansen. Beskedet kom på onsdagskvällen. Därmed tar han över ledartröjan att hamnat i mest formellt trubbel från Cecilia Malmström i utfrågningarna av kommissionärskandidater. Jonathan Hill är kandidat för finansiella tjänster och har varit ifrågasatt för att ha vara London Citys representant i EU-kommissionen snarare än något annat.

Efter dagens utfrågning av Hill beslutade utskottet att arrangera ett andra möte i näste vecka. Innan det mötet ska Hill få svara på fler skriftliga frågor som sedan följs upp.

Eftersom Hill kommer från London, har varit lobbyist, och ska vara ansvarig för banksektorn har han ifrågasatts på posten. Dessutom är han Camerons utvalde och kommer inte från någon av de två stora partigrupper (men väl den tredje största – ECR). Under utfrågningen fick Hill bland annat frågan vem han var lojal mot, drottningen eller EU – och hanterade många frågor med klassisk brittisk humor. Kritikerna menade dock han inte gav tillräckliga svar.

Därmed är Hill under press. Utfrågningarna av Canete och Navrasics har just avslutats, de var på förhand hot-spots och kan komma att göra Hill sällskap i andra chansen.

(PO)

Reaktioner 

 2 tankar om “Uppförsbacke för Hill

  1. Pingback: #EPHearings2014 goes MAD | EUbloggen

  2. Pingback: Tidtabellen i #EPHearings2014 spurten | EUbloggen

Kommentarer är stängda.