SÅNGTÄVLING: Borgare sjunger Bandiera Rossa


Vad är det med Bandiera Rossa och liberaler? EUbloggen har uppmärksammat att liberala kommissionärskandidaten Alenka Bratušek sjungit med i Bandiera Rossa  ”Evviva il comunismo e la libertà”. Sjungandet är bara en anledning till varför Bratušek har en uppförsbacke i kommissionsutfrågningarna men det där med att Bandiera Rossa verkar vara en kultlåt för liberaler var något som gått undertecknad förbi fram till i veckan:

– Jan Björklund och jag har sjungit Bandiera Rossa på en efterfest på Folk och Försvar, berättade Fredrick Federley glatt och fortsatte med att berätta sången var vanlig i Alliansens ungdomsförbund.

EUbloggen utlyser nu en tävling: Bratušek-pokalen till bästa svenska borgliga sånginsats i att framföra Bandiera Rossa. Tävlingen pågår till 1/4 2015 och bidragen anmäles genom att skicka en länk till ett videoklipp med sångframträdandet via twitter (till @patrikoksanen). Vinnaren får en flaska italienskt rödvin och Bratušeks vandringspokal att dricka ur.

Politiker till vänster får skicka in sina bidrag men utan tävlan. Dock delas ett extra hederspris ut till bästa röda bidrag.

(PO)

(Spår av humor kan förekomma i detta inlägg)

Lite inspiration: