Anna Hedh röstar inte för EU-kommissionen


EUbloggen kan nu berätta att Anna Hedh (S) inte kommer att rösta för EU-kommissionen i morgon. Anna Hedh väljer att gå emot S&D-gruppens linje eftersom hon vill göra en markering mot att Junckerkommissionen är alldeles för ojämställd. Dessutom uppges hon inte vara nöjd med den sociala dimensionen i vad kommissionskandidaterna har presterat under utfrågningarna. 

Anna Hedh röstar nej.

Anna Hedh (S)

Anna Hedhs besked, som innebär att det antingen blir nedlagd röst eller en nejröst, innebär att det nu inte finns en majoritet bland de svenska regeringspartierna i Europaparlamentet att rösta nej till EU-kommissionen eftersom Miljöpartiets fyra ledamöter också kommer att rösta nej. Det innebär att Löfven på toppmötet leder en regering vars MEP-majoritet inte röstar för tt godkänna EU-kommissionen.

Besked om hur övriga fyra socialdemokrater lär komma senast i morgon före omröstningen. Dock ska det noteras att i Junckeromröstningen valde S-delegationen att lägga ned sina röster.

Det finns också rykten i parlamentet att de spanska socialisterna kommer att visa sitt missnöje med Canete och rösta nej till kommissionen.

Oavsett hur svenska (och spanska) socialdemokraterna ställer sig kommer EU-kommissionen att röstas igenom i morgon. Partigrupperna EPP (M&KD), S&D (där Socialdemokraterna ingår tillsammans med FI) och ALDE (C&FP) kommer att rösta ja vilket ger en klar majoritet. ECR (Tory) kommer eventuellt att lägga ned sina röster. Övriga, EFDD (SD), De Gröna (MP), GUE/NGL (V) och grupplösa kommer att rösta nej.

(PO)

TILLÄGG: Detta inlägg har redigerats för att förtydliga Anna Hedhs besked idag.

3 tankar om “Anna Hedh röstar inte för EU-kommissionen

  1. Pingback: Svenskt paradigmskifte: Regeringsparti röstar emot kommissionen | EUbloggen

  2. Pingback: Svagt svenskt stöd för Juncker | EUbloggen

  3. Pingback: Wallström tvålar till Hedh & Miljöpartiet | EUbloggen

Kommentarer är stängda.