Sifferraden regeringen inte får till


Nu har det gått troll för regeringen Löfven när det gäller EU:s klimatambitioner. Efter Löfvens siffersnurr i EU-nämnden verkar nu miljöministern Åsa Romson (MP) inte  riktigt ha koll på vad Stefan Löfven och de andra stats- & regeringscheferna egentligen beslutade om i Bryssel.

IMG_3458.PNG

EUbloggen vet inte om det är Romson själv som twittrar eller om det är någon i hennes stab (kontot är heller inte verifierat som äkta av twitter, så läs in den reservationen). Olyckligt är det dock för regeringen att fortsätta fastna i ett sifferbingo.

Kanske dags att låta ett påbud gå ut att ingen i regeringen ska säga några klimatsiffror under en vecka utan att ha passerat en sifferexamen. Tills vidare bjuder EUbloggen på lite studiematerial för sifferpluggande som tillhandahålls utan kostnad:

50-40-30 Regeringens ursprungliga mål med EU:s klimatpolitik. Det förslag som Löfven till sist begärde mandat för i EU-nämnden, även om han visste att den positionen var långt från möjlig på toppmötet.

40 (+10) – 27-30 Alliansens förslag som är en förstärkning av EU-kommissionens förslag med 10 procent utanför EU, som blev mandatet för Löfven vid Toppmötet efter att Sverigedemokraterna röstat för det.

40-27-30 EU-kommissionens förslag. Det mandat som Löfven höll på att begära av EU-nämnden och som då hade fått stöd av Sverigedemokraterna.

40-27-27 Det toppmötet beslutade om i slutändan. Regeringen & Sverigedemokraterna ställde sig bakom, Vänsterpartiet röstade emot och Alliansen lade ned sina röster på EU-nämnden.

Mer läsning om EU-nämnden och siffrorna som stökar:

Kaos på EU-nämnden när Löfven fick toppmötesbakläxa

Omstridd klimatuppgörelse

EU-nämnden central för regeringen Perssons regerande

(PO)

2 tankar om “Sifferraden regeringen inte får till

  1. Pingback: Skriver om EU-nämnden i Gefle Dagblad | EUbloggen

  2. Pingback: Löfven kunde ha undvikit sifferbingon om regeringen lärt av Wallström | EUbloggen

Kommentarer är stängda.