Härdsmälta bakom Midsweden-kontorets nedfrysning


Det blev så illa som man kunde befara i somras. Nu rapporterar Allehanda att verksamheten på Mid Sweden European Office går in i väntläge vid årsskiftet. Två av tre anställda har redan dragit, chefen slutar om en månad. Orsaken är att nyordningen kring kontoret inte hunnit klart.

Om nu när verksamheten med landstinget i Västernorrland så totalt kört i diket är det bara att ta upp luren och ringa till North Sweden (som man ändå säger att man vill samarbeta med) och be om att få gå med där istället, allt annat är att fortsätta elda med skattepengar. Att först ta kostnaden för nedläggning och malpåse, och sedan starta upp verksamheten från ruta ett med de inkörningskostnaderna (9-12 månader) är som att bjuda på SlösO på ett frislag.

EUbloggen har tidigare uppmärksammat Mid Sweden-soppan och lanserade då förslaget (inkl organisationsskiss och bemanningsplan) att slå ihop verksamheten i hela Norra Sverige, Norra Finland och Norra Norge för att få en starkare och mer kostnadseffektiv organisation som sätter frågorna som berör Top of Europe på den Brysselpolitiska kartan.

(PO)

6 tankar om “Härdsmälta bakom Midsweden-kontorets nedfrysning

  1. När vi vill stärka EU-arbetet på hemmaplan, samtidigt som vi effektiviserar arbetet i Bryssel – kallar fullständigt oinvigda bloggare det för Härdsmälta. Vi vare sig bantar eller sparar på verksamheten – vi effektiviserar hemkommunernas arbete med Eu… Kom igen – kolla målet, innan du ger ett facit som inte ens kollats med de ansvariga! ”journalistik” på lägsta nivå. – Mid Sweden Europa Office, blir effektivare och vassare 2015!!!

    • Att bli effektivare och vassare 2015 genom att 1) inte ha personalen kvar vid utgången av 2014 2) Inte kunna säga när verksamheten kommer igång 3) Tro att man kan sköta mycket av verksamheten från Sverige täcker begreppet härdsmälta mer än väl i rubrikform. Beträffande källor, oinvigd etc så kommenterar jag inte det mer än att är Bloggen inte är en nyhetsform med å ena sidan och andra sidan. Däremot törs jag nog säga att jag är den med publicistisk kunskap som sett mest av interiörerna av nordiska EU-kontor och deras olika upplägg, former och hemmaorganisationens nycker. Jag har lämnat er mitt bästa förslag, försök göra upp med Nort Sweden och helst Norge och Finland om en satsning på plats värd namnet. Hur ni sköter ändan på hemmaplan kan varje region sköta själv. Lycka till!

  2. Pingback: Debatten om Mid Sweden: ”Oksanens kritik är osaklig” | EUbloggen

  3. Pingback: Medverkar i SR Västernorrland | EUbloggen

  4. Pingback: Tack alla läsare för ett fantastiskt 2014 | EUbloggen

Kommentarer är stängda.