Gyllenhammar oroad: – Vi pratar för lite om EU!– Om inte EU består för att de viktigaste västeuropeiska ledarna inte talar om EU är det en skandal.

Orden kommer från PG Gyllenhammar, som har en lång och passionerad relation till det europeiska projektet. Under sin tid som en av Sveriges ledande industrialister var han ordförande i European Roundtable of Industrialists, som drev på frågor kring den inre marknaden.

PG Gyllenhammar

PG Gyllenhammar

Jag fick möjligheten att kort prata med Gyllenhammar efter seminariet med Ingvar Carlsson och Ulf Dinkelspiel på Europahuset, ett seminarium där Gyllenhammar gripit mikrofonen (se filmen ovan) och pratat om sin oro. I eftersnacket med EUbloggen konstaterade Gyllenhammar att han är rädd för att EU eroderar om vi inte pratar om EU. I pudelns kärna samma iakttagelse som EUbloggen återkommit till i flera fall, att vi i Sverige glömmer bort EU. Dessutom menar Gyllenhammar att det behövs ett kunskapslyft när det gäller EU.

Enligt besökare under fredagen ska Gyllenhammar också då ha tagit ordet och krävt Junckers avgång, en åsikt Gyllenhammar delar med bl a Vänsterpartiet.

En tanke på “Gyllenhammar oroad: – Vi pratar för lite om EU!

  1. Pingback: 20 år i EU – men medlemskapet inte på allvar för folkvalda | EUbloggen

Kommentarer är stängda.