EU vill förbjuda aprilskämt, igen


Eftersom EU blir föremål för så många aprilskämt så beslutade EU-kommissionen idag på onsdagsmötet att på ordförande Junckers inrådan föreslå ett stopp för att använda EU i aprilskämten.

Detta med anledning bland annat av att Europaportalen berättar att EU ska förbjuda backspeglar i personbilar från 2017. Orsaken enligt portalen är att många dödsolyckor sker när  bilförare speglade sig i fordonens backspeglar. Naturligtvis är det helt fel, om EU skulle ha förbjudit backspeglar så är det för att man inte ska se tillbaka på skattehärvor i Luxemburg utan alltid blicka framåt sade Junckers presstalesman Premio Avrilo som sågade Portalens aprilskämt på en pressträff.

Förövrigt verkar det vara ganska tunt om EU som aprilskämt i år. Om du sett något, länka gärna i kommentarsfälten.

EUbloggen har bloggat tidigare om EU-aprilskämten här.

UPPDATERAT: Andreas Froby tipsar om EU-aprilskämtet från EUobserver som blåste ryska medier som RIA Novosti, Tass, RT, och Interfax att tro på tidningens skämt.

Vad handlade det om? Jo, att de ryska Mistralskeppen som Frankrike inte släppt ifrån sig pga Ukrainakrisen nu köpts av EU. Det första fartyget är döpt till Juncker och seglar från Luxemburg (som inte har kust) till Riga med en europeisk besättning. Fartyget skulle föra EU-flagg men vara registrerat av skatteskäl i Panama. Det andra Mistralskeppet skulle heta Mogherini och stationeras på Lampedusa.

Ännu en anledning till att inte lita på ryska medier om man säger som så…

2 tankar om “EU vill förbjuda aprilskämt, igen

  1. Österrikiska Die Presse rapporterar att EU tänker förbjuda den klassiska wienerschnitzeln eller åtminstone dess panering som tydligen innehåller en ”allergicocktail”. Även panerad fisk och emmentaler är i farozonen.

    http://diepresse.com/home/politik/eu/4698467/Der-Panier-droht-ein-EUVerbot?

    Ett blygsam eget försök från 2013 om hur EU angriper den svenska modellen:

    http://www.flarnfri.blogspot.se/2013/04/eu-angriper-den-svenska-modellen.html

    Nu finns det ju gott om meddelanden som borde vara avsedda som aprilskämt men som tyvärr framförs som om det vore riktiga nyheter, t.ex. den återkommande klassikern: EU förbjuder kanelbullar!

Kommentarer är stängda.