Fler detaljer om banden mellan FN & Kreml


PHOTO © European Union 2014

Far & dotter Le Pen PHOTO © European Union 2014

Eubloggens Rysslands index har ju visat att Front National som leds av Marine Le Pen är ett av Europaparlamentets mest Kremlvänliga partier när det kommer till voteringar. Partiets band till Kreml är välkända, bland annat med stora lån. Nu berättar bla Mediapart och Le Monde att hackare i gruppen Anonym International har kommit över tusentals meddelanden mellan vad som uppges vara Kreml och Front National. Materialet har postats på hackarnas hemsida. Gruppen skriver själv att man erbjuder SMS-korrespondens för åren 2011-2014 och att det visar på samspelet med media, enskilda journalister, trakasserier av oppositionen på internet, finansieringen med ”svarta pengar från Kreml” av olika rörelser och grupper

Bland annat handlar en kontakt om en diskussion kring Le Pens stöd för annekteringen av Krim i mars 2014. Bland annat diskuteras möjligheten att få Marine Le Pen som valobservatör till Krim, där Kreml uttryckligen ber om att Le Pen ska ge sitt stöd på plats. I slutändan var MEP Aymeric Chauprade på plats från FN.

Läs även vad Newsweek skriver om förbindelserna mellan Front National och Kreml samt The Telegraph.

Eftersom min ryska är för dålig ser jag fram emot att någon av de ryskspråkiga svenska journalisterna dyker ned i materialet från hackarna.

(PO)

En tanke på “Fler detaljer om banden mellan FN & Kreml

  1. Pingback: Dålig dag för Sverigedemokraternas försök att tvätta sin image. | EUbloggen

Kommentarer är stängda.