Rogozin bryter mot EU:s sanktioner


Titta på bilden ovan. Den är ganska intressant, för det så man kan se ut när man retas med Norge och EU. Det är Rysslands biträdande premiärminister Dmitrij Rogozin som öppet bryter mot EU:s sanktioner. Rogozin står på en lista med inreseförbud som också antagits av Norge och alltså omfattar Norge och norska territorier.

Händelsen uppmärksammas av BarentsObserver som rapporterar att Oslo nu begär en förklaring till varför Rogozin befinner sig på Svalbard där Ryssland har ekonomiska intressen men ögruppen tillhör Norge. Rogozin är på sanktionslistan för sin inblandning i annekteringen av Krim, och det är anmärkningsvärt att Rogozin som är tung inom ryska försvarssektorn är Longyearbyen och dessutom skryter med det på sitt ryska twitterkonto. Norska myndigheter kände inte till att Rogozin befann sig på Svalbard innan de kontaktades av BarentsObserver med anledning av den här artikeln.

(PO)

2 tankar om “Rogozin bryter mot EU:s sanktioner

  1. Det säga att i samband med att påven gör officiella statsbesök, så det första han gör när han har klivit ut på fast mark är att böja sig ner på knä och kyssa marken. Detta som en gest för att genom det göra anspråk på det landet. Kanske liknande manifestation, Rogozin där gjorde? Men han böjde sig nog inte ner på sina knän, det hade nog gått och stått över hans ”värdighet”.

Kommentarer är stängda.