Det tog ett år, men sen fick Wilders rätt om extremhögergruppen


EUbloggens läsare från fjolåret fick följa med i turerna och spekulationerna om bildningsprocesserna av grupperna till höger om den europeiska högern. Då var den stora nyheten i slutändan att Le Pen & Wilders misslyckades, men Wilders spådde att gruppen skulle bildas under året. Det blev inte 2014, men det tog ett år. Nu är ”Nationernas och friheternas Europa” här, gruppens officiella svenska förkortning är ENF. I en ledare på Hela Hälsingland skriver jag mer om gruppen, vilka som ingår, och vad det betyder (pengar & politik). Utöver det har reaktionerna varit starka på gruppens bildande:

3 tankar om “Det tog ett år, men sen fick Wilders rätt om extremhögergruppen

  1. Sedan några månader tillbaka är Janusz Korwin-Mikke inte längre ledare för KNP. Han blev fråntagen partiledarposten, enligt vissa uppgifter därför att han hade utomäktenskaploga barn. Han bildade då ett nytt parti med namnet KORWIN och blev utesluten från KNP.
    Det ska väl också sägas att KNP egentligen är ett extremt liberalt parti i många frågor men konservativt i moralfrågor. Korwin-Mikke själv – en gammal schack och bridgespelare – har särskilt på äldre dagar blivit känd för excentriska uttalanden. Invandrarfrågan är KNP inte särskilt intresserade av men har tydligen ändå inget emot att samarbeta med Le-Pen. Polsk politik är annorlunda och det är svårt att placera in polska partier i en mall.

  2. Pingback: Socialdemokrat går över till Le Pens-partigrupp | EUbloggen

Kommentarer är stängda.