EUbloggen tillbaka efter sommardvalan


Efter en lång ledighet från bloggandet smyger EUbloggen igång hösten med några noteringar.

Henna Virkkunen – Europaparlamentariker för Samlingspartiet i Finland har som enda Europapolitiker placerats på Sannfinländarnas mycket anmärkningsvärda lista på folk som ”förolämpat partiet”. Hur Sannfinländarna ö h t tänker när de agerar som 30-talsdiktaturer är obegripligt och att bland annat ha med YLE-Nyheternas ansvarige utgivare är en direkt attack på fria medier, och att dessutom lista en från parti som man är i regeringsställning med gör att man undrar om alla lövruskor har försvunnit ur bastun…

Medan Tyskland frångår Dublinförordningen (som säger att en flyktingsansökan ska behandlas i första landet) för syriska flyktingar så överväger Ungern sätta in militär mot samma grupp. Samtidigt efterlyser EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker i ett inlägg på Aftonbladet Debatt att EU-ländernas solidaritet behöver öka.

Till sist, roligt att konstatera att artikeln på texten ”10 scener som fört oss fram till idag” om Grekland har resulterat i att läsare efterfrågat ett särtryck på insändarsidan. Grekland lär vi återkomma till eftersom landet går till nyval, igen – i september.

(PO)