Grekland, rekordintresse och 10 scener som tagit oss fram till idag


Skärmavbild 2015-07-11 kl. 11.36.06
På söndag riktas blickarna mot Bryssel när den grekiska krisen kommer upp på ett extra toppmöte. Jag skriver i Hela Hälsingland i en fördjupning (papperstidningen lördag) på nästan 11 000 tn (svårslaget rekord på ledarsidan) om 10 scener som tagit oss fram i dag. Läs det här.

Intresset för europeisk politik är rekordstort just nu. Europaparlamentets debatt med grekiske premiärministern Alexis Tsipras sändes av 188 olika kanaler (enligt sammanställning fredag morgon).

Den svenska delen av Europaparlamentets hemsida hade som mest 5505 som försökte komma åt webstreamingen (de flesta gick via EbS i stället så det handlar inte om totala tittare).Det kan jämföras med Påvebesöket som hade det gamla rekordet på som mest 2175. Redan en timme före debatten med Tsipras tangerades nästan den siffran.

Belastningen på Europaparlamentet var så stor att jag inte lyckades följa debatten via parlamentet utan gjorde det genom Aftonbladet istället.

ALDE-ledaren Guy Verhofstadts anförande har i efterhand fått många visningar. 1,2 miljoner på Facebook och på Youtube har, i skrivande stund, 643 000 visningar vilket är 2,5 gånger mer än ex EFDD-ledaren Nigel Farage.